četvrti online sastanka IO IW Distikta 191

Pomoć Ukrajini

     Rusija je napala Ukrajinu 24.02.2022. Agresija se nastavlja, razaranja su sve veća, žrtava sve više i u ovih desetak dana je iz Ukrajine otišlo oko 1,5 miliona izbjeglica prema zapadu. NP Snježana je 27.02.2022.g.  poslala pismo podrške na adrese šest ukrajinskih klubova. Dobila je odgovor od Irine Abramitove koja je s obitelji došla u Rumunjsku, na putu je za Bugarsku i javiti će  koji su joj daljnji planovi i treba li našu pomoć pogotovo u vezi djece. Sandra je kao board direktorica vodila istočni dio Evrope i ima puno kontakata pa su joj se javile žene iz Rumunjske, Moldavije i Bugarske i poslale zahtjev za novčanom pomoći. Moldavija je najmanja i najsiromašnija od navedenih zemalja, a zbrinjava jako veliki broj izbjeglica pa je IO distrikta 191 donio odluku da se na nivou distrikta skupi novac i pošalje u Moldaviju.

Obzirom na hitnoću molimo da se novac skupi i uplati do kraja tjedna. Mole se tajnice da pošalju poruku na WA grupu da je uplata izvršena.

Zaključak i preporuka je da dalje svaki klub djeluje lokalno na svom području u suradnji s CK koji ima informacije o svim ljudima koji dolaze, jer se moraju prijaviti, a znaju i njihove potrebe.