Godišnjak IWK Pula 2018/2019

GODIŠNJI IZVJEŠTAJ IWK PULA 2018/2019


 

Predsjednica kluba Gracijela Rogulj, tajnica Danijela Miljević Trivanović, rizničarka Danijela Marini

S radom smo započele u rujnu 2018.godine usvojivši plan aktivnosti za period innerwheelske godine 2018/2019.

Članstvo -  ukupno 15 članica,

aktivnečlanice: Burić Mariza, Cvitan Matticchio Alma, Drnda-Grdinić Esin, Križman Pavlović Danijela, Marini Danijela, Matejčić Miljević Rossana, Mihovilović Meri, Mikić Dubravka, Miljević Trivanović Danijela, Radulović Modrušan Ljiljana, Rigo Irene, Rogulj Gracijela, Žuvela Lidija

članstvo su zamrznule: Jasna Scholl i Vera Mihajlović

Sastanci se održavaju svaki drugi utorak u mjesecu u prostorijama hotela i restorana Milan

 AKCIJE:

 • Prodajna izložba - Na prodajnoj izložbi slika djece, mladih i odraslih osoba sa cerebralnom paralizom, korisnika Centra za rehabilitaciju Veruda, kupile smo sliku u vrijednosti 500 kuna, te im na taj način pomogle u radu likovne radionice.
 • Božićni poklon za korisnike  Prihvatilišta za beskućnike Pula - Posjetile smo Prihvatilište za beskućnike i darovale svakom korisniku novčani bon u vrijednosti od 150,00 kuna koji je namijenjen za osobne potrebe, uz dobre želje za nastupajuće blagdane i 2019.godinu. U ugodnom druženju uz kavu i kolače razgovarale smo o njihovim potrebama i planovima za sljedeću godinu.
 • Svečana primopredaja uređenih stanova za samostalno stanovanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi u sklopu Doma za djecu Ruža Petrović Pula / akcija započeta u IW godini 2017/2018.
 • Dan žena 08.03.2019. obilježile smo večerom s članovima RC Pula i prijateljima uz glazbu i humanitarnu tombolu - Sav prihod od tombole uplaćen je  Udruzi žena liječenih od karcinoma dojki – GEA Pula, na taj smo način podržale akciju “Dan narcisa” .Članice IWK Pula dvojako sudjelu u organizaciji ove aktivnosti, prikupljaju i pripremaju nagrade za kupce humanitarne tombole, te su i same kupci Humanitarne tombole.
 • Glazbena škola i Glazbena akademija - Za studenticu Glazbene akademije Sveučilišta u Puli za učestvovanje na simpoziju    plaćeni su  troškovi smještaja u hotelu u Opatiji.
 • Crvenikriž Pula - Uplatom u iznosu od 2.000,00 kn pridružile smo se akciji koju je organizirao Crveni križ Pula u tjednu HCK  pod nazivom „Vaš dar za pravu stvar-Svi za Uljanik“.
 • Glavnahumanitarna akcija IWK Pula  -U suradnji s Glazbenom školom Ivana Matetića Ronjgova iz Pule 06.06.2019. održan je 20. humanitarni  koncert pod nazivom “Otvori mi prozor u svijet”. Cilj ovogodišnje humanitarne akcije je kupnja instrumenata za rehabilitaciju djece s najtežim oblicima invaliditeta putem asistivne tehnologije, koja se provodi u Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda Pula. Ukupno je prikupljeno 53.080,02 kn.
 • Primopredaja lente i lanca - 29.06.2019. u ugodnoj plovidbi Brionskim arhipelagom u društvu prijatelja RC Pula, Rotary Clubova iz Slovenije i Italije, uz dobru zabavu održale smo primopredaju lente i lanca. Prodajom ukrasnih predmeta koje smo same izrađivale zaradile smo 1.870,00 kuna koje će biti dodijeljene slijedeće inervilske  godine.

DRUŽENJA

 • prisustvovale 20.obljetnici IWK Ljubljana
 • zajednički ručak svih članica i prijateljica, na kraju kalendarske godine
 • večera i ples s prijateljima za Dan žena
 • kreativna radionica kod prijateljice Dubravke
 • Izlet Padova i Vicenca
 • distriktna konferencija u Karlovcu

JAVNOST RADA:

Sve akcije IWK Pula medijski su popraćene u lokalnom listu Glas Istre, na lokalnim        televizijama Tv Istra i Tv Nova u posebnim emisijama, te na  portalima lokalnih medija.

Predsjednica

Gracijela Rogulj