Novosti

zajednicka Svečana proslava 20 godišnjce Inner Wheel kluba Čakovec
Klub Čakovec - 2019-05-05

Inner Wheel klub Čakovec Distrikt 191 Hrvatska ponosno je proslavio i obilježio u subotu 04.svibnja 2019. u Hotelu Park u Čakovcu 20.obljetnicu službenog primanja u International Inner Wheel.

Klub je radom započeo još 1997.godine na inicijativu prve predsjednice Branke Horvat, a svečana ceremonija primanja u svjetski IW kojom prigodom je dobivena i službena međunarodna povelja održana je 1999.godine. Inner Wheel klub Čakovec svih ovih godina je aktivno i marljivo realizirao humanitarno –javnu djelatnost u svojoj sredini. Uz to njegovale su članice prijateljstvo, druženje i suradnju i s drugim klubovima iz zemlje i inozemstva.Da Inner Wheel ne poznaje granice pokazuje i bratimljenje Distrikta 191 Hrvatska s Distriktom 210 iz Italije 2018.godine.

Ukratko sažeti sve aktivnosti je nemoguće, ali su članice napravile i tiskale tim povodom ediciju o djelovanju Kluba i film koji pokazuje različitost djelovanja.

Na ovu svečanost su došle članice Inner Wheel klubova iz Ljubljane , Bijeljine,Banja Luke , Beograda i Republike Hrvatske : iz Rijeke, Karlovca koji je ove godine sjedište Distrikta 191 Hrvatska, Zagreba, Varaždina koji je kumski klub Čakovcu, Preloga .Svečanosti je prisustvovala i kuma kluba gospođa Renata Vitković kao i predstavnici Rotary kluba Čakovec i Prelog.

Gošće su prije svečanosti razgledale uz stručno vodstvo grad Čakovec.

Svečanost je započela hrvatskom himnom, zatim himnom Inner Wheela. Predsjednica Inner Wheel kluba Čakovec 2018./2019. Vesna Kalšan pozdravila je sve goste i predstavila rad Kluba proteklih godina. Nakon njenog izlaganja prikazan je film o radu Iwkluba Čakovec.

Devetnaest članica je primilo simbolične poklone vezane uz ovu obljetnicu , a na samoj svečanosti je primljena propisanom prisegom nova članica Martina Šebrek.

Svečanost su oplemenili glazbenim izvedbama studentica pjevanja u Austriji ,a naša sugrađanka mlada Samanta Grahovec i Mario i Bojan Krušec.

Naravno , nakon toga sljedila su čestitanja predstavnika klubova i zajednički ručak s pretežno međimurskim jelima.

Čestitamo članicama Inner Wheel kluba Čakovec ovaj lijepi jubilej i želimo njim i u budućnosti mnogo lijepih akcija i ugodnih druženja kojim šire prijateljstvo u svijetu!

96939792