Novosti

cakovec 1 Stare knjige u nove ruke
Klub Čakovec - 2020-10-17

U svom 22-godišnjem djelovanju  Inner Wheel klub Čakovec njeguje nekoliko tradicionalnih aktivnosti. Jedna od njih se održava u listopadu, mjesecu knjige, pod nazivom „Stare knjige u nove ruke“. Ovogodišnja akcija održana je u centru Čakovca, 17.10.2020.  

cakovec 2

 Najprije sakupimo knjige iz raznih izvora prvenstveno članica i njihovih prijatelja pa je to najčešće pročitani višak iz kućnih knjižnica.  U suradnji s lokalnim dječjim vrtićem knjige se povodom jesenske manifestacije izlože na štandu u centru grada i ponude građanima uz dobrovoljne priloge.  Nađe se tu svega, od slikovnica i igračaka do publicistike i strukovne literature.

Svake godine, pa tako i ove, svojim obilaskom štanda akciju podrže i članice prijateljskih susjednih IW klubova iz Preloga i Varaždina. Ovakav način uzajamne podrške  u raznim akcijama je već hvale vrijedna tradicija. 

cakovec 3

Po završetku akcije nepodijeljene knjige ponude se na izbor dječjem vrtiću, školskim knjižnicama, domovima umirovljenika – ovisno o vrsti literature. Sakupljena donirana sredstva uz dodatak klupskih financija namijenjena su dječjem vrtiću za nabavku potrebnih didaktičkih pomagala. Tako je završetak akcije uručenje istih uz pjesmu i  veselje najmlađih čitača. To dobro ilustriraju fotografije sa dodjele donacija u ranijim godinama. Ovogodišnja donacija uručit će se u vrijeme božično-novogodišnjih blagdana.  

cakovec 4