Novosti

nasl3. Srca Slavonije za srca Banovine
Klub Osijek - 2021-02-06
Uoči Valentinova, naše su predsjednice (sadašnja, Sandra Mikulandra Tutavac i buduća, Zvjezdana Penava Brekalo)) odvezle poklon-pakete koje smo prikupile za postradale od potresa u Banovini. 100-tinjak crvenih i plavih paketića, s toplim porukama podrške, suosjećanja i ljubavi, podijeljeno je samohranim majkama s djecom u kući Emanuel i Sigurnoj kući u Sisku, a ostatak je predan volonterima Gradskog društva Crvenog križa u Glini koji su ih podijelili mještanima na samo Valentinovo. Plavi paketić dobio je i samohrani otac dvanaestogodišnje djevojčice kojemu je potres u potpunosti razrušio dom. Iako teško bolestan i bez ičega, optimizam, nada i zdrav duh nisu ga napustili. Dirljivo je i teško bilo gledati prizore razrušenih i napuštenih kuća, nesretnih ljudi koji su ostali bez svega, ali su ganuti i zahvalni za svaku pomoć koja im stigne. A pomoći treba još jako, jako puno…
Nemjerljiva je snaga zajedništva i suradnje, potaknuta empatijom i suosjećanjem prema bližnjem u nevolji. Potvrđena, nažalost, već toliko puta. Bilo je dovoljno samo objaviti da IW klub iz Osijeka organizira akciju povodom Valentinova i šalje poklon-pakete u Banovinu – već sljedeći dan javili su se i pridružili klubovi iz Dubrovnika, Čakovca, Preloga, Varaždina, Splita…. I zajedno u subotu uručili donacije, ne samo valentinovske paketiće, nego i madrace i krevete, posteljinu i ručnike koje je donirala dubrovačka humanitarna grupa Od tate za tatu, a predani su i ključevi treće kućice.
Naša je akcija samo mali dio velikoga srca koji su pokazale žene svih klubova u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta. Svim tim divnim, plemenitim i nesebičnim ženama – jedno veliko HVALA.
163
164165166