NOVOSTI

OSVRT NA PROTEKLI MANDAT 2014/2015 IWK Prelog
Klub Prelog - 2015-07-02

Na kraju ovog svojeg mandata lijepo se prisjetiti gdje smo bile i što smo sve radile. Mislim da je toga bilo podosta a netko je rekao da je ovo bilo jedno zahtjevno razdoblje koje je tražilo više energije i angažmana nego je to uobičajeno, jer ove smo godine baš mi predsjedavale našim distriktom, donesen je novi Zakon o udrugama, trebalo je uskladiti Statut…. No moram priznati da je isto tako bilo i lijepo osjećati se i biti dio nečega tako velikog i plemenitog.
- početak mandata obilježen je odlaskom na ispiranje zlata ovoga puta u Međimurske brege u 9 mj, zatim smo se lijepo družile u Čakovcu sa prijateljicama na njihovoj 15 godišnjici kluba, na koju su se lijepo odazvali gotovo svi klubovi našeg Distrikta.
- dugo ćemo sigurno pamtiti i izlet za Hvar u 10 mj. odnosno odlazak na Rotary konferenciju sa našim rotaryancima gdje smo im pomogle da osvoje 1. i 3. nagradu za najbolji Rotary kolač 2014.
- u 12. mjesecu obilježile smo i 5 godišnjicu našeg djelovanja gdje smo se opet lijepo družile u Kavani Lovac sa našim prijateljicama iz Čk i VŽ.
- tijekom 12 mj. na radionicama kojih je bilo čak 9 izrađivale smo kuglice sa motivima anđela za našu akciju „Anđeli“ koju smo i održali na prostoru tržnice Prelog.
- u prvom mjesecu prerano smo i iznenada izgubili našu dragu prijateljicu Ljubicu Slaviček. Njezin gubitak osjeća se u klubu i jako nam nedostaje, ali smo sigurne da IWK Prelog sada zasigurno ima i jednog delegata tamo negdje na nebeskim poljanama….
Pred samu Cvijetnicu odradile smo i akciju „Maslina“ gdje smo za grančice masline sakupile dobrovoljne priloge naših građana.
Polako smo počele sa pripremama za konferenciju koja se održala 11.04.2015. Dosta smo se trudile da konferenciju odradimo što bolje kako u radnom djelu tako i u onom drugom
Na konferenciji su prisustvovale delegatkinje 13 Inner Wheel klubova koji djeluju na području Hrvatske. Na konferenciji je prezentiran dosadašnji rad klubova te kako i dalje uspješno djelovati i biti koristan u sredinama iz kojih članice dolaze. Sve gošće Preloga i Međimurja bile su izuzetno zadovoljne organizacijom, prijemom, gostoprimstvom, angažmanom cijele lokalne zajednice kao i ljepotom našeg kraja, pa smo tako primile pregršt pohvala iz svih krajeva lijepe naše.
Poruka ove Konferencije Inner Wheel Districta 191 je: „Zajedno zaista možemo ovaj svijet učiniti boljim i sretnijim mjestom za život. Čineći dobro drugima usrećiti ćemo sebe, osvijetliti ćemo put.
U našem klubu postoji čvrsta i zdrava osnova i siguran oslonac, kako bi se sve ove kvalitete uspješno i dalje razvijale u našem Inner Wheel klubu, nadovezujući se na uspješan rad svih mojih prethodnica.
Našim postojanjem i djelovanjem naša je okolina sigurno sretnija, a o tome govori podatak da je Inner wheel klub Prelog u 5 godina svojeg djelovanja donirao preko 165.000,00 kn za razne potrebe u svojoj zajednici.
U ovom mandatu donirali smo 45.000 kn. Donirali smo za potrebe grada i građana Preloga sustav za ozvučenje u iznosu od 29.000 kn čiji je dio od 23.500 kn financiran iz distriktne akcije a razlika iz klupskih sredstava, zatim smo donirali 10.000 kn za udrugu Murid vlastitih klupskih sredstava te smo uspjele izlobirati u Distriktu novih 10.000 kn za udrugu Murid.
Posebno smo ponosne na donaciju Stjepanu Hranjecu u iznosu od 4.000 kn godišnje. Stjepan odrasta sa samohranim ocem pa već četvrtu godinu omogućujemo njegov cjelodnevni boravak „program ZAZA“ u Didasku gdje dijete ima stručni nadzor prilikom učenja nakon ili prije škole i topli obrok.

Veseli nas što smo obradovale mnoge.

I na kraju…..

U svojem mandatu imala sam podršku svih prijateljica ali osobito sam zahvalna svojoj tajnici Jacinti koja je vrijedno i predano radila, dolazila, bilježila i kako ona sam zna reći „predsjednice nisam ništa zatajila“. Hvala ti Jacinta.
Moram reći da mi je bila privilegija predsjedavati klubom baš u vrijeme kada mi je Marija bila guvernerica, pa sam osobito zahvalna dragoj Mariji na bezgraničnom trudu, vremenu, bezuvjetnoj dobroti, empatiji, ljubavi i prijateljstvu svih ovih pet godina a osobito u vrijeme mojeg mandata.
Hvala ti Marija.

Primopredaju lanca održale smo 02.07.15. gdje smo se lijepo družile do jutarnjih sati sa našim rotaryanima i prijateljicama iz IWK Čakovec i Varaždin. Na svečanoj večeru službeno smo prema Kodeksu i Protokolu Districta 191 u klub primile i novu članicu IWK Prelog Janju Horvat.
Naša nova predsjednica Dijana samo treba nastaviti po utabanom putu, i biti ćemo i dalje jedne drugoj podrška, jer tako ćemo stvoriti snažnu bazu za pomaganje drugima, biti ćemo i dalje iskrene prijateljice jer nas nema puno, samo nas je deset a sve pod geslom:

Motivirajmo jedna drugu na nove i veće vizije i plemenite ciljeve.
Nastojmo i dalje neprestano i brižno osluškivati potrebe ljudi oko nas i
nesebično pomagati.Predsjednica IWK Prelog
u mandatu 2014/2015
Davorka Šimić