novosti

Leonardova slika7 Humanitarna akcija „Za Leonardov glazbeni put“
Klub Pula - 2021-01-23

Članice Inner Wheel klub Pula organizirane su humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja sredstava Leonardu Rojniću, nadarenom harmonikašu, maturantu Glazbene škole I.M.Ronjgov Pula za odlazak na prijemni ispit, upis i školovanje u jednoj od prestižnih baltičkih glazbenih akademija.

Objavljeno je više intervjua o Leonardu i i malih koncerata s Leonardom, pa Vam želimo omogućiti da ih pogledate.

Ovdje su navedeni linkovi na određene sadržaje:

 19. studeni 2020. HRT  - Intervju s Leonardom Rojnićem

 https://www.facebook.com/HRTvijesti/videos/756649064952857

 Film-koncert pripremljen za humanitarnu akciju  „Za Leonardov glazbeni put“ 24.12.2020.

https://www.youtube.com/watch?v=Pn0kGyVMNL0&feature=youtu.be

 Concertino Leonarda Rojnića na Radio Pula 1.01.2021.

https://radio.hrt.hr/radio-pula/ep/iz-programa-izdvajamo-leonardo-rojnic/366683/?fbclid=IwAR37l1vT14JaUGfR1nVHvyyH8ANF1mv4cwTn7xPEq-aMmjbkeSbLhqvgkWI

 Evo što Leonardo govori  o sebi :Ja imam 17 godina i škola u Puli je jedan korak prema ostvarenju cilja, korak u glazbenom i životnom razvoju, ustanova u kojoj sam stekao puno znanja i iskustva, jedno ugodno mjesto za mene. Taj moj prelazak u klasičnu glazbu povezao bih s mojim sazrijevanjem, fizičkim kao i psihičkim i s vremenom se sve više vidim u klasičnoj glazbi. Ona je zahtjevna , traži puno vremena. Vi morate tu kompoziciju odsvirati na jedan poseban način, svaki detalj mora biti razrađen da bi to bilo maestozno djelo. Sljedeći korak je glazbena akademija, veliki mi je izazov odlazak u veće glazbene centre. Radujem se tome i sada mi je prioritet upisati akademiju i nastaviti svoj glazbeni put.

 Njegova profesorica Mia Grozdanić, profesorica harmonike kaže:

Zaista je zadovoljstvo, čast i odgovornost raditi s njim, svaki sat je drugačiji i svaka minuta provedena s njim originalna je na svoj način.

 A ovo su riječi ravnateljice Glazbene škole I.M.Ronjgov Romane Vuksan Zuban: Leonardo je potekao iz našeg područnog odjela u Barbanu. U ranom djetinjstvu je već pokazivao afinitet prema glazbi i osim tradicionalne glazbe kroz školu je ušao u svijet klasične glazbe. Kao mlađi je već postizao velike uspjehe u dijatonskoj harmonici, pa je nastavio i dalje. Pula je poznata po harmonici, dobrih glazbenicima i svi koji su se dotakli Leonarda shvatili su o kojem talentu se radi. Sve to Leonarda potiče da nastavi i osvoji sve što osvojiti treba. Mi kao zajednica moramo pomoći takvim talentima. Leonardo je zainteresiran za jednu od najistaknutijih akademija Sibelius u Helsinkiju gdje je sam tražio skladbu uvaženog profesora u čiju bi klasu ušao. Već vježba i ide mu dobro i koliko je nadaren toliko je vrijedan i hrabar. Na nama je da ga podržavamo, pomažemo i vjerujemo u njega.