novosti

RUJAN 2020 IWC PULA POMAŽE NADARENE UČENIKE MUZIČKE ŠKOLE
Klub Pula - 2020-09-01

U rujnu  smo nastavili s aktivnim radom u IWC Pula – Croatia -District 191. Prvi sastanak smo održale na otvorenom, na selu,  kod naše tajnice.

Donijele smo dvije odluke o donacijama, a zatim to i realizirale.

Prva donacija je  Glazbenoj školi I.M.Ronjgova Pula za nadarene učenike – školarina za Leonarda Rojnića - u iznosu od 4000,00 kuna.

Druga donacija u iznosu od 1000,00 kuna je uplaćena  Danilu Iliću Loli za snimanje dugometražnog dokumentarnog filma „Tko se tuče taj se voli“. Film tematizira nasilje nad ženama, u obitelji te maloljetničko nasilje koje se smatra „normalnim“ te je zato ustaljena fraza „tko se tuče taj se voli“ i naziv ovog filma koji istražuje korijen problema te pokušava nadi riješenja. Podršku snimanju filma pruža i Sigurna kuća Istra koja se ovim problemom aktivno bavi petnaest godina, pružajući ženama žrtvama obiteljskog nasilja i njihovoj djeci smještaj i različite  vrste savjetodavne podrške. U pismu podrške navode: „.raduje nas projekt koji će ukazati na problem nasilja nad ženama i možda još veći problem inertnosti sustava koji bi ih trebao štititi.“